Sådan kommer du gennem julen med et stramt budget - 5 gode råd

Nu nærmer julen sig med hastig skridt, og det er ikke alle forundt at have mange penge at gøre godt med, når der skal steges and og købes juletræ og man skal have gaver parat til børnene. Hvad gør man så, når man lever på et stramt budget? Det ser vi nærmere på her, så du ihvertfald kan gå julen i møde med ro i sindet og julefred i sjælen.

Lav julegaverne selv

Behøver man altid at gå med på forbrugerræset og købe alle julegaverne? Det er nemt og også meget dejligt, at lave julegaverne selv, og her kan du nemlig komme helt ned i gear og finde juleroen ved at sidde og nørkle med nogle hjemmelavet julegaver. Hvad kan man så lave af hjemmelavet julegaver, som vil blive sat pris på af enhver? Du kan for eksempel, hvis du er god til at hækle ellers strikke, lave hjemmelavet bluser, t-shirts, tasker eller punge eller sokker, som helt sikkert vil blive sat pris på her i vinterkulden.

Hvis du er god til at sy på symaskine, kan du også vælge at købe noget stof på tilbud og her sy nogle flotte puder til sofaen eller til sengen. Du kan også sy et flot sengetæppe og hvis du er god til at kvilte kan du lave quiltede sengetæpper.

Giv gratis oplevelser

De bedste gaver er tit de gaver, som ikke koster noget. Det handler tit om, at vi mennesker kan give nogle oplevelser til hinanden, som faktisk er mere værd end penge og fysiske gaver. Er du f.eks. god til at massere, kan du give en behandling med massage på hele kroppen eller på fødderne til de nærmeste. Du kan også inkludere en lille wellness oplevelse ved, at du laver et dejligt fodbad og masserer hovedbunden og så giver en god kop te.

Hvis du har en særlig erfaring eller viden indenfor et område, som vil komme andre til gavn, kan du også vælge at give i gave, at du laver et lille foredrag om dette emne. Her kan du fortælle om alt hvad du ved lige fra spændende rejser til udlandet til vinsmagning og over i forskellige sportsgrene som karate, sejlads eller yoga.

Har du gået til yoga i mange år eller er uddannet yogalærer, kan du også give en yogasession i julegave. Det er helt sikkert noget, som de fleste ville værtsætte uanset om de er nybegynder eller mere øvede ud i yogaens univers.

Du kan også give en dejlig gå tur et sted i et skønt naturområde, som dine nærmeste ikke kender i forvejen. Her kan I med fordel tage en termokande med, med dejlig varm kaffe og kage og kakao eller te og du kan bage nogle hjemmelavet boller, som i kan nyde undervejs.

Forkælelsesdage er også altid værd at give i gave. De kan indeholde alt fra, at I sammen hygger jer med te og kaffe og dernæst går en lang tur, får snakket godt sammen og runder dagen af med en billig omgang aftensmad som spaghetti, frikadeller eller en måltidssalat.

Det er nemlig ikke de dyre restaurantbesøg, man vil huske, når man husker tilbage, det er mere oplevelsen og samværet sammen med en kær person og de samtaler, der har gjort en væstentlig forskel. Det vil blive værdsat, at du giver dit samvær og dit nærvær i gave, selvom det ikke er så almindeligt længere.

Kig i tilbudsaviserne

For at kunne købe julemaden og julegaverne så billigt som muligt, kan du også vælge at kigge i tilbudsaviser fra de store supermarkeder og de andre butikker. Her er der altid gode tilbud at hente på både julemad, juleslik og julegaver. Der er altid tilbud på alt lige fra rødkål, kartofler, brun sovs på glas og juleænder. Her er det altid muligt at spare en masse penge, hvis du bare laver en struktureret plan over hvordan du vil købe ind efter de forskellige tilbud i de forskellige supermarkeder og butikker.

Søg julehjælp

Der findes også decideret julehjælp at søge i kirkerne og i de forskellige humanitære organisationer og hos Kommunen. Her skal du have børn og være en trængt børnefamilie rent økonomisk, hvor de ser nærmere på din økonomi og om du er berettiget til at få julehjælp. Julehjælp kan både være kontante penge eller gavekort til forskellige supermarkeder eller butikker. Julehjælpen kan være lige det, der får det hele til at hænge sammen, og der er mange, der søger om det, så det ikke noget, man skal holde sig tilbage med at søge, hvis man føler, at det er nødvendigt.

Tag et kviklån hvis det giver mening

Den sidste udvej kan være, hvis du virkelig akut står og mangler penge, at tage et kvik lån. Det er kun noget du skal gøre, hvis du ved, at du kan betale pengene hurtigt tilbage, efter at du har brugt den. Det kan f.eks. være den situation, hvor du ved, at du i slutningen af måneden ville få udbetalt dagpenge, kontanthjælp eller fleksydelse, og dermed ved at du på det tidspunkt kan betale det hele tilbage.

På denne måde får du ikke opbygget en unødvendig gæld og vil have dette på samvittigheden i mange år fremover. Det kan dog give mening på kort sigt, hvis du lige nu op til jul står og mangler nogle penge til alle julegaverne og julemaden, så er der mange muligheder for at få julen til at gå op i en højere enhed.

Menu
Top