Sådan finder du til tøj til julefrokosten til både ham og hende

Julefrokoster er sjove og hyggelige, men det er også noget, der holdes så sjældent, at mange kan være i tvivl om, hvordan man skal klæde sig til dem. I den her korte artikel får du en praktisk guide, der hjælper dig med at beslutte dig for, hvad du skal have på til julefrokosten, og hvad overhovedet passer til den. En julefrokost er nemlig ikke bare en julefrokost, og der er faktisk nogle ting, som er værd at tage i betragtning…

Hvem og hvor?

De to vigtigste ting, du skal overveje, er hvem og hvor: Hvem holder julefrokosten, og hvor bliver den holdt henne? Når du har svaret, er det oftest ikke svært at finde ud af, hvad du skal have på, og problemet løser sig selv.

Hvis du skal til julefrokost hjemme hos nogle venner, er der nemlig sjældent behov for det helt store skrud. Her kan du typisk være mere afslappet, mens en firmajulefrokost ofte er lidt mere kringlet at finde ud af. Det er ikke altid helt nemt at aflæse, hvad der kræves af dig, men tænk på, hvem du kommer til at omgive dig med, så bliver svaret ofte en hel del tydeligere.

Det, du ofte skal tænke på, er, hvad for noget tøj du ville have på til frokost eller middag på et hvilket som helst andet tidspunkt i løbet af året, og så lægge lidt mere i det. Til en julefrokost er det nemlig meget normalt at have pænere tøj på end ellers, men det betyder ikke, det skal være strutskørt eller jakkesæt.

Det kan være, du stadig er i tvivl om påklædningen til julefrokosten, og gerne vil være sikker på, du ikke møder op i det forkerte. Gør lidt mere ud af dig selv, når du skal til julefrokost, så kan det som regel ikke gå helt galt.

Hvor pænt må pænt tøj være?

Pænt tøj er meget normalt for en julefrokost – men hvad er dét overhovedet? Og hvor pænt må tøjet så være, før det bliver for meget?

Det er nogle gode spørgsmål, og de er værd at se på. For ligesom det ikke er rart at være den, der dukker op i det mindst pæne tøj, er det heller ikke sjovt at stå i jakkesæt blandt folk i striktrøjer. Det skal helst være lige tilpas, for medmindre formålet med julefrokosten er at stikke ud, er det rart at være lidt mere diskret.

Hvis du sørger for, du er velsoigneret, og dit tøj er stilrent og pænt, kan du både slippe ad sted med det meste. Har andre jakkesæt og pæne kjoler på, vil du se mere afslappet ud, men ikke doven. Har de andre gæster mere afslappet tøj på, vil du bare virke mere sammensat.

Så er du i tvivl om, hvor pænt tøjet må være, så se om du kan finde noget, der ligger lige over midten. Med en pæn sweater og et flot par bukser kan du komme langt, ligesom en pæn, sort kjole kan gå til stort set alle lejligheder. Gør dig umage, men lad være med at stresse for meget over din påklædning.

Hvis du stadig er i tvivl, er det nemmeste selvfølgelig at spørge værten, hvad de tager på eller forventer. Men ellers er der nogle ting, du kan gøre, for at passe ind lidt uanset hvad.

Sjove juletrøjer og grimme sweatre

Sjove eller grimme juletrøjer er blevet mere og mere populære herhjemme i Danmark, og derfor er der mange, der nu holder julefrokoster hvor de ligefrem er en del af påklædningskravet – løst som det ofte er. Men hvordan finder man en god, grim eller sjov juletrøje?

Der findes mange forskellige juletrøjer, og noget af det, du skal huske på, men som ofte vil komme helt naturligt, er, at du selv skal kunne lide den. Hvis billederne på trøjen er vulgære eller nogle, du ikke bryder dig om, skal du ikke vælge den for at prøve at behage andre.

Du skal være tilpas i din påklædning, uanset om det er en grim julesweater eller det stiveste puds. En god juletrøje er kun god, hvis du selv synes, den er flot eller sjov, og hvis du synes, den er behagelig at have på. Om der er bjælder, sløjfer, ting, der stikker ud, eller lamper, der kan lyse op, kan komme ud på ét – den skal falde i din årstidsbestemte smag, ellers dur den ikke.

Hvad er vigtigst, når der skal findes tøj til julefrokosten?

Så hvad er så det vigtigste, når du skal finde tøj til julefrokosten? Ganske simpelt skal det være noget, du har det godt i. Du skal selv synes, du ser pæn og præsentabel ud, og det skal være behageligt at have på. En sweater, der kradser, gør aftenen lang, og en kjole, der er for tynd, kan gøre hele resten af julen til en forkølelsesperiode.

Lad være med at tænke for meget over, om du er klædt rigtigt på, og fokuser i stedet på dig selv. En julefrokost er en god lejlighed til at gøre lidt ud af dig selv på en måde, du måske ikke normalt gør det. Leg med dit tøj og de muligheder, du ikke så ofte får udnyttet, og se, om du kan komme med et helt nyt outfit.

Hvis du virkelig er i tvivl og ikke kan finde ud af, hvad du skal gøre, kan du også altid spørge dem, der har inviteret, eller andre, der skal med. Venner og familie vil oftest bare gerne se dig, mens en arbejdsplads ikke burde gå op i, hvad du har på.

Undgå at provokere, så alle kan få en god, afslappende og sjov aften, så skal det hele nok gå.

Menu
Top