Julekalender til børn 2023 - hvilken skal man vælge? Her er 6 gode bud

Julen nærmer sig, og med julen kommer naturligvis julekalenderen, som børnene ser frem til hvert år.

Der er dog rigtig mange forskellige bud på en julekalender efterhånden. Og det kan være svært at overskue, hvilken der er den bedste til sine børn. Derfor vil vi forsøge at hjælpe.

I denne artikel vil vi give 6 gode bud på en julekalender, som du kan vælge til dine børn til julen 2023. Læs videre, hvis du ønsker lidt inspiration.

Chokolade julekalenderen

Chokolade julekalenderen er den de fleste af os er vokset op med. Den er en klassiker, og den er naturligvis også populær. Børn elsker det lille stykke chokolade, som af en eller anden grund bare smager mere fantastisk end alt andet chokolade derude, når det kommer fra en julekalender.

Hvis dine børn godt kan lide chokolade, så er en chokoladejulekalender et stensikkert hit. De kan fås i mange forskellige modeller, og de kan fås over det hele.

Der er mulighed for at få en kitkat julekalendere, eller du kan finde de helt normale, hvor det bare er et stykke mælkechokolade uden noget særligt andet over sig. Der er et hav af muligheder, og der er også masser af versioner til voksne i denne kategori i øvrigt.

Hvis dine børn elsker chokolade, så går du aldrig galt i byen med en chokolade julekalender.

Slik julekalender

Er dine børn ikke til chokolade, så kunne alternativet til den simple julekalender med godter være en slik julekalender. Dette er samme princip som en chokolade julekalender, dine børn får bare et stykke slik i stedet for et stykke chokolade, når de åbner lågerne.

Der er også mange valgmuligheder her, og du kan sikkert finde modeller fra mange forskellige slik mærker. Er der derfor en bestemt type slik, som dit barn godt kan lide, så finder du muligvis en julekalender af denne type derude på markedet.

Er dine børn ikke til chokolade, men vil du stadig gerne holde det simpelt, så gå efter en slik julekalender.

Tema julekalender

Det kan også være, at du skal prøve en julekalender med et tema i år. Der er flere muligheder her og udover almindelige nisse og julemandstemaer, så er det julekalenderne, der kommer med temaer fra årets TV-julekalendere, der tænkes på i denne sammenhæng.

Du ser nemlig ofte populære julekalendere, der matcher juleserierne på TV, og disse vil børnene uden tvivl elske.

Her vil der være muligheder fra flere forskellige juleserier. Det kan dog være svært at ramme den præcise serie, som dine børn ender med at elske højest. Hvis det er et år, hvor der er nye serier, som ikke er blevet vist før, så kan det være, man skal holde sig fra disse tema julekalendere, da man ikke kan være sikker på, at børnene vil elske de nye serier.

Er det dog et genudsendelses år, hvor der kommer en serie, som du ved dine børn har elsket før - eller er det måske en ny sæson af en serie, som allerede har været en succes, som for eksempel Tinka eller Pyrus, så kan du nok godt købe den nye version, hvis dine børn allerede var glade for de gamle serier.

Disse tema julekalendere kommer i forskellige versioner, og de kan som regel fås både som chokolade eller slikversion. Nogle gange også andre typer.

Pakkekalenderen kan også noget helt særligt

Man kan også kigge efter en pakkekalender, som kan være med til at skabe en juleaftensstemning for børnene hver dag. Her kan man både købe en med småt legetøj, eller man kan selv købe små gaver, som børnene får lov til at pakke op.

Fordelen ved denne type julekalender er, at børnene uden tvivl vil elske at pakke gaver op hver dag. Ulempen er dog så, at hvis gaverne ikke er interessante for børnene, så kan man ende med skuffede børn, eller man kan ende med en masse bras i hjemmet, som så aldrig bliver brugt igen.

Det kan man dog måske undgå, hvis man laver sin egen pakkekalender med gaver, der er designet til sine børn.

En spil julekalender bringer familien sammen

Der findes også spil julekalendere, som kan være noget, man kan bruge i hele familien. Den relaterer sig nok bedst til dem, der har børn, der er en smule ældre, da spillene ofte er for indviklede til de helt små.

Har du dog børn i den rigtige alder, så kan en spil julekalender noget helt særligt. De kan fås i forskellige versioner, og nogle af dem kan give en sjov opbygning til juleaften, hvor spillet langsomt bliver mere og mere udviklet dag efter dag.

Er man til spil med familien, så er en spil julekalender måske den helt rigtige at vælge. Der er naturligvis altid den fare, at børnene ikke finder spillet interessant. Og hvis dine børn ikke kan lide spil normalt, så lad måske helt være med at tage chancen, selvom det kan lyde sjovt og interessant for dig. 

Lav din helt egen krea julekalender

Hvis du har hænderne godt skruet på, eller hvis du bare har lidt ekstra tid på hænderne, så kan du også lave din helt egen krea julekalender. Her er det nærmest kun din fantasi, der sætter grænser.

Man kan lave en aktivitets julekalender, hvor I måske skal lave en forskellig leg eller noget kreativt sammen som familie hver dag.

Det kan også være, at I skal lave en skulptur, som så får en ny del hver dag op til jul, indtil den er færdig juleaften.

Der er rigtig mange sjove muligheder til sin egen julekalender, og det kan da også blive helt specielt, hvis børnene ender med at kunne lide den. Det kan dog også ende med skuffelse og gråd fra alle sider, hvis det ender med en fiasko. Så du skal nok være sikker i din sag, hvis du går krea julekalenderens vej. 

Mange flere muligheder

Der er rigtig mange muligheder for julekalendere til børn i år. Og du vil helt sikkert støde på rigtig mange andre julekalendere derude, som vi ikke har nævnt her. Hvis du har brug for lidt ekstra inspiration eller hjælp, så er der flere julekalendre til børn her.


 

Menu
Top